Шановні Абоненти!

 
    Інформуємо Вас про неприпустимість експлуатації радіотелефонів стандарту DECT 6.0 у мережах фіксованого телефонного зв'язку.
 
    Такі дії, за твердженням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, призводять до зростання кількості фактів виникнення радіоперешкод у мережах мобільних операторів, а отже до значного зниження якості послуг зв’язку 3G, що надається споживачам.
Радіотелефони стандарту DECT 6.0 працюють в діапазоні частот 1920 МГц – 1930 МГц, що визначений державою для розвитку 3G-технології. Їх використання у мережах фіксованного телефонного зв’язку заборонено.
Нагадуємо абонентам компанії ТзОВ "Аркада-Х" про необхідність дотримання Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, затверджених Кабінетом Міністрів України, зокрема:
  • використовувати кінцеве обладнання, що має документ про підтвердження відповідності;
  • не допускати дій, що можуть створювати загрозу для безпеки експлуатації мереж телекомунікацій, підтримки цілісності та взаємодії мереж телекомунікацій, захисту інформаційної безпеки мереж телекомунікацій, електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів, а також ускладнювати чи унеможливлювати надання послуг іншим споживачам;
  • повідомляти на запит оператора, провайдера тип кінцевого обладнання, що використовується для отримання послуг.
    Згідно з пунктом 8 частини першої статті 38 Закону Оператор телекомунікацій має право на скорочення переліку або припинення надання телекомунікаційних послуг споживачам, які порушують правила надання і отримання телекомунікаційних послуг, або на відключення кінцевого обладнання споживача, якщо воно не має виданого в установленому законодавством порядку документа про підтвердження відповідності вимогам нормативних документів у сфері телекомунікацій у порядку, визначеному цими Правилами.
 
    Використання радіотелефонів стандарту DECT 6.0 підпадає під дію статті 148-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
    Компанія ТзОВ "Аркада-Х" сподівається на розуміння і сприяння у вирішенні даної проблеми.
 
 
 
Телефон для довідок:
(032) 295-7-295